Ponents

Fefa Vila Núñez és sociòloga i especialista en Estudis feministes i culturals i directora del projecte Diseño de un Plan Operativo para implementar la política LGTBIQ de l'area de govern de Polítiques de Gènere i Diversitat de la ciutat de Madrid. Des de fa més de 20 anys compatibilitza la seva activitat docent i de recerca amb l’escultura, la creació artística, la producció cultural i el comissariat d’exposicions com Archivo Queer? al museu Van ABBE d’Eindhoven o el programa El porvenir de la revuelta. Memoria y deseo LGTBIQ de l’Ajuntament de Madrid.

Gerard Coll-Planas dirigeix el Centre d’Estudis Interdisciplinaris de Gènere de la Universitat de Vic. Ha publicat els llibres Dibuixant el gènere, La carne y la metáfora. Una reflexión sobre el cuerpo en la teoría queer i La voluntad y el deseo. La construcción social del género y la sexualidad. Amb Miquel Missé ha editat El género desordenado. Crítica en torno a la patologización de la transexualidad i amb Ana Porroche i Caterina Riba, Cicatrius (in)visibles. Perspectives feministes sobre el càncer de mama. És el coordinador acadèmic del projecte ‘Connected Equalities. Interseccionality in local public policies’, cofinançat per la Comisión Europea, i co-IP de ‘Mirades polièdriques a la violència de gènere. Propostes per la prevenció en centres de secundària des d’una perspectiva holística i interseccional’. 

Giovanna Rincón és activista trans resident a París. És membre fundador de la Pride de Nuit (marxa alternativa a la Pride oficial) i cocoordinadora de la marxa Existrans de Paris. En l’actualitat dirigeix l’entitat d’Acceptess-T, amb l’objectiu de donar suport a les persones trans precàries, migrants, treballadores del sexe, seroporitives o empresonades. És membre del sindicat del treball sexual STRASS i també forma part del comité del programa de prevenció 'Vers París sans Sida' de l’Ajuntament de París. Recentment ha estat seleccionada vicepresidenta del COREVIH IDF (Comité regional de lluita contra el VIH i les MST). 

Gracia Trujillo és profesora a la UCLM des de 2007, investigadora i activista. La seva recerca se centra en les teories i mobilitzacions feministes, LGTBI-queer, les pedagogies crítiques i la reproducció i el parentiu no heterosexual. Forma part de l’Asamblea Transmaricabollo de Sol, del 15M i ha participat en l’Orgullo crítico de Madrid. Ha escrit Identidades y acción colectiva i Deseo y resistencia. Treinta años de movilización lesbiana en el Estado español i nombrosos articles.

Hector Adell Lorente és llicenciat en Filosofia per la Universitat de Barcelona, especialitzat en estudis de cos, gènere i sexualitat. Màster en Ciutadania i Valors, (UB) culminat amb la publicació del "Projecte NaufragX; recerca sobre els diferents tipus d'homofòbia que es generen als centres educatius". Consultor en Liquen Data Lab, consultoria feminista i realització d'estudis amb perspectiva de gènere. Activista pels drets LGTB+ en el teixit social de Barcelona. Tècnic de l'ONG LGTB+ de salut sexual Stop Sida

Iñaki Vázquez és educador social, activista gitano i LGTBIQ, conferenciant i comunicador social. Ha participat activament en diversos moviments sociopolítics i treballa com a coordinador de projectes d’intervenció social a l’ONG gitana Plataforma Khetane. Va coordinar la xarxa de centres cívis i l’àrea de participació ciutadana de l’Ajuntament de Reus (2007-2010) i és membre de Conversa, Laboratorio de Pedagogías Críticas, Ververipen, rroms y rromis por la diversidad i de Kale Amenge, organización decolonial rromani.

Itziar Ziga, originària de Rentería, feminista i ravalera, es va establir a Barcelona on va començar a treballar pel diari feminista Andra i va descobrir l’emergència del postporno en carn pròpia i aliena. Ha publicat quatre llibres, Devenir perra, Un zulo propio, Sexual Herria i Malditas.

Javier Sáez és sociòleg i traductor. Des de fa 20 anys participa en grups activistes LGTB i produccions queer. Autor de l’assaig Teoría queer y psicoanálisis, i de Por el culo, políticas anales (amb Sejo Carrascosa). Ha traduit obres de Judith Butler, Monique Wittig i Jack Halberstam. Ha dirigit les campanyes de prevenció en VIH-SIDA Pelos sí, a pelo No i Osos especie protegida.

Jose Antonio Langarita coordina el Grau en Treball Social de la Universitat de Girona i participa en un projecte internacional sobre delictes d'odi anti-LGTB en deu països europeus. Els seus àmbits de recerca estan relacionats amb la intervenció social i els estudis de gènere i diversitat sexual. 

Josebe Iturrioz es va llicenciar en Filosofia, es va especialitzar en Antropologia i Filosofia dels valors i en "ciència, tecnologia i societat". Molt jove comença a tenir contacte amb el Moviment Feminista d'EH, militant en Plazandreok, una organització de feministes més clasiques. L'any 2000 juntament amb més companyes van crear Medeak, un col·lectiu transfeminista amb connexions molt més allà del País Basc. En els seus practiques polítiques conjuguen militància amb feminismes més clàssics, contextos transfeministas i administració local.

Lucas R. Platero combina la docència d’intervenció sòciocomunitària amb la investigació i l’activisme trans*. Les seves línies de treball inclouen la sexualitat no normativa, les interseccions de les diferents formes d’exclusió i la pedagogia transformadora. Les seves últimes publicacions inclouen els llibres Intersecciones. Cuerpos y Sexualidades en la Encrucijada, Trans*exualidades i Barbarismos Queer y otras esdrújulas. Actualment dirigeix una línia sobre estudis Trans* a Edicions Bellaterra.

Marisela Montenegro és professora del Departament de Psicologia Social, coordinadora -juntament amb Joan Pujol- del Màster en Investigació i Intervenció Psicosocial i membre del grup de recerca Fractalitats en Investigació Crítica de la UAB. S'ha interessat per l'anàlisi crítica dels processos d'intervenció social des de perspectives feministes i postcolonials, així com per l'estudi d'iniciatives d'acció col·lectiva entorn les dissidències sexuals i de gènere, els processos comunitaris i les lluites migrants i de persones que cerquen asil.​

Miriam Solá García és investigadora i activista feminista. Ha participat en col·lectius com Les Tisores, TransBlock i Octubre Trans Bcn. Ha coeditat l’antologia Transfeminismos. Epistemes, fricciones y flujos (Txalaparta, 2013). En l’actualitat treballa com a consultora en polítiques d’igualtat de gènere i LGTB.

Pablo Andrade va participar com activista en el grup Queer maribolheras precarias dedicat a la despatologització de la transexualitat. També ha format part del grup feminista d’A Coruña Acción rabuda i de la xarxa de feministes autònomes de Galícia. En l’actualitat coedita la revista Revirada feminista i treballa com a tècnic per l’associació AGASEX a l’Espazo municipal das Diversidades Sexuais e Identidades de Xénero a A Coruña.

Pau Canals milita actualment a la Crida LGBTI, una organització politica que lluita per l'alliberament sexual i de gènere des d'una perspectiva feminista i socialista en el marc dels Països Catalans. 

Rodrigo Araneda és psicòleg especialista en psicologia clínica, social i comunitària, ha treballat sobretot en el camp comunitari, en projectes amb nens, joves o persones majors, i incloent el risc social, les addiccions, el VIH, la salut pública i la migració. En els últims anys, en ACATHI, ha gestionat projectes d'acolliment, ajudar i donar suport a persones immigrants i refugiades LGBT+

Sabrina Sanchez és dona trans mexicana. Fa 12 anys va migrar a Europa, on va exercir el treball sexual com estratègia de supervivència. Després d’aconseguir desfer-se de l’estigma de puta, va començar a militar en el moviment pro drets del treball sexual. En l’actualitat segueix com a treballadora sexual en actiu i és Secretària d’Aprosex (Asociación de profesionales del sexo), membre de la junta directiva ICRSE (Comité Europeu pels Drets de les treballadores sexuals) i des de fa un any forma part del col·lectiu antirracista t.i.c.t.a.c.

Sam Fernández és investigadora i formadora especialitzada en estudis feministes i antropologia mèdica. En l’actualitat forma part del projecte d’investigació Gènere, emocions i subjectivitat en les relacions entre pacients i professionals sanitaris. Un apropament disciplinar. Membre del Medical Anthropology Research Center (MARC) de la URV, ha coordinat recentement el Diagnóstico Participativo en Salud Sexual, Reproductiva y Derecho al Ejercicio de la Identidad de la Población TLGBQI de Madrid.

Sejo Carrascosa és madrileny de naixement i basc per afecció. Compromès amb els reptes del seu temps i dedicat als plaers corporals participa en diferents grups de caràcter antiautoritario i d'alliberament sexual, la qual cosa li porta a conèixer diferents comissàries i infeccions de transmissió sexual. Aquesta afecció per la biopolitica contínua amb la promoció i militància (FLHOC, La Radical Gai, Gaytasuna...). Ha treballat com a tècnic (heterodox) en prevenció de VIH I MTS en HSH. Ha participat en diversos projectes culturals i politicos: Arxiu Queer|? MNCARS, Nocions Comunes, CESIDA i ha publicat articles en diferents diaris i revistes. Col·laborant en els següents llibres: Teoria queer: Polítiques bolleras, maricas, trans, mestisses. L'eix del mal és heterosexual i és coautor amb Javier Saéz del llibre Pel cul. Polítiques anals.

Sérgio Vitorino és marica i treballa de traductor i intèrpret. Ha estat un dels primers portaveus del moviment LGTB a Portugal i cofundador de les primeres estructures estatals del moviment i de les marxes de l’Orgull a Lisboa el 2000 i d’Oporto el 2006. El 2004 va cofundar el col·lectiu d’acció directa Panteras Rosa-Frente de Combate à LesBiGayTransfobia, amb el qual va organitzar la campanya Stop Patologización Trans. Està preparant la commemoració dels 20 anys de la Marxa de l’Orgull de Lisboa.

Teo Pardo milita al moviment trans* i és feminista autònom de la ciutat de Barcelona des de 2007. Treballa a Sida Studi fent educació sexual (sobretot) amb adolescents, amb plantejament feminista i centrat en el plaer i també ha fet tallers de masculinitat. És professor de biologia i intèrpret de llengua de signes.